16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE vrea un răspuns comun cu privire la călătorii care vin din China

UE vrea un răspuns comun cu privire la călătorii care vin din China

Statele membre ale Uniunii Europene urmează să discute miercuri despre un răspuns comun de adoptat cu privire la călătorii care vin din China, unde epidemia de COVID-19 pare să fi scăpat de sub control, a anunţat sâmbătă Suedia care preia de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE, notează AFP, preluată de Agerpres.

„Suedia este în căutarea unei politici comune pentru întreaga UE în ceea ce priveşte posibila introducere a restricţiilor de intrare”, a explicat guvernul suedez într-un comunicat.

Autorităţile de la Stockholm au indicat că au decis să activeze IPCR, un instrument care permite Consiliului să reacţioneze rapid politic în situaţii de criză.

„Este important să punem în aplicare măsuri rapid”, a spus aceeaşi sursă.

Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene „zero Covid”

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene „zero Covid”, ducând la o explozie de contaminări în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau chiar Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Joi, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a estimat „nejustificată” o asemenea măsură, ţinând cont că ţările UE „au niveluri de imunizare şi de vaccinare relativ ridicate” şi „variantele care circulă în China se află deja în UE”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS