5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci morţi şi 20 de răniţi în Coreea de Sud, într-un incendiu după un accident într-un tunel suspendat

Cinci morţi şi 20 de răniţi în Coreea de Sud, într-un incendiu după un accident într-un tunel suspendat

Cinci persoane au murit într-un accident între un autobuz şi un camion care a provocat un incendiu uriaş într-un tunel rutier la periferia Seulului, informează News.ro.

Incendiul a izbucnit după ce un autobuz a intrat în coliziune cu un camion, către ora locală 13.50 (6.50, ora României), în tunelul rutier Gwacheon, a declarat pentru AFP un reprezentant al pompierilor din oraş.

Imagini de la faţa locului, difuzate de presa sud-coreeană, surprind flăcări uriaşe şi coloane de fum ieşind din tunel, în timp ce sute de pompieri luptă să controleze sinistrul.

Tunelul suspendat – conceput să protejeze clădirile din jur de zgomotul circulaţiei rutiere, a fost înghiţit rapid de flăcări, însă pompierii au reuşit să-l controleze.

”Efectuăm căutări în interiorul tunelului, în cazul în care există alte victime”, a declarat oficialul.

”Aproximativ 20 de persoane primesc îngrijiri după ce au inhalat fum”, a precizat el.

Ministrul sud-coreean de Interne Lee Sang-min a îndemnat la ”desfăşurarea unui maximum de resurse” în vederea salvării de vieţi, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

”Îndemn autorităţile să depună toate eforturile posibile pentru a salva viaţa celor care nu au reuşit să scape”, a declarat el.

Normele de securitate, ignorate?

Acest accident mortal are loc la două luni după ce 156 de persoane – majoritatea tineri – au murit într-o busculadă, de Halloween, în cartierul cosmopolit Itaewon.

Transformarea rapidă a Coreei de Sud dintr-o ţară săracă şi devastată de război în a patra economie a Asiei şi într-o democraţie înfloritoare este o mare sursă de mândrie naţională.

Însă o serie de catastrofe care puteau să fie evitate – mai ales busculada mulţimii la Itaewon şi naufragiul feribotului Sewol, soldat cu peste 300 de morţi în 2014 – a zguduit încrederea publicului.

Numeroşi sud-coreeni se întreabă dacă normele de securitate şi reglementările au fost ignorate în cursa dezvoltării economice, iar un lung bilanţ de accidente lasă un sentiment de amărăciune şi neîncredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS