26.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cel puțin 3 morți și 4 dispăruți, după ce un autobuz a căzut de pe un pod într-un râu

(VIDEO) Cel puțin 3 morți și 4 dispăruți, după ce un autobuz a căzut de pe un pod într-un râu

Cel puțin trei persoane au murit și patru au fost date dispărute după un accident rutier în care un autobuz de pasageri a căzut de pe un pod într-un râu din nord-vestul Spaniei, au anunțat duminică serviciile locale de urgență, relatează Reuters.

Accidentul a avut loc sâmbătă spre duminică. Doi supraviețuitori – șoferul vehiculului și un pasager – au fost salvați până acum din râu, unde un curent puternic și un debit mare din cauza ploilor abundente care au măturat regiunea Galicia au împiedicat eforturile de căutare și salvare, au spus autoritățile. Supraviețuitorii au fost duși la spitalele din apropiere cu răni de diferite grade de severitate, au adăugat autoritățile.

Autocarul companiei Monbus circula între orașele Lugo și Vigo a derapat de pe partea carosabilă a podului din motive care rămân neclare și a căzut în apă în jurul orei 21.30. ora locală (2030 GMT) sâmbătă.

Potrivit datelor preliminare, autobuzul transporta în total nouă persoane, șoferul și opt pasageri, a declarat Maica Larriba, un oficial regional.„Nu mai sunt cadavre în interiorul autobuzului, așa că acum continuăm căutările celor patru persoane dispărute”, a adăugat Larriba, referindu-se la constatările scafandrilor din cadrul poliției care au inspectat rămășițele autobuzului.

Potrivit cotidianului regional La Voz de Galicia, la bordul autobuzului se afla un grup de persoane care voiau să-şi viziteze rudele deţinute la Centrul penintenciar Monterroso, în centrul Galiciei, potrivit AFP, scrie News.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS