15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCovid face ravagii în China: Un milion de cazuri pe zi într-o singură provincie

Covid face ravagii în China: Un milion de cazuri pe zi într-o singură provincie

Zhejiang, o mare provincie industrializată din China, situată în apropiere de Shanghai, se confruntă cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, iar reprezentanţii săi se aşteaptă ca numărul infectărilor să se dubleze în următoarele zile, a anunţat duminică Guvernul provincial, relatează Reuters.

În pofida unei creşteri record a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel naţional, China nu a raportat niciun deces asociat acestei boli în partea sa continentală în ultimele cinci zile, a anunţat Centrul chinezesc pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), duminică.

Cetăţenii chinezi şi experţii în sănătate au cerut date medicale mai exacte, în condiţiile în care numărul infectărilor a crescut considerabil după ce autorităţile centrale de la Beijing au operat modificări la nivelul politicii de „zero COVID”, o strategie naţională care plasase sute de milioane de rezidenţi în lockdownuri necruţătoare şi care a afectat serios cea de-a doua economie a lumii.

Autoritățile se feresc să comunice date

Datele medicale la nivel naţional au devenit incomplete în China, după ce Comisia Naţională pentru Sănătate a încetat să mai raporteze infectările asimptomatice, făcând astfel mult mai dificilă monitorizarea cazurilor. Duminică, aceeaşi comisie a anunţat că nu va mai comunica datele zilnice privind numărul infectărilor şi numărul deceselor, care vor fi publicate de CDC.

Zhejiang este una dintre regiunile chineze care anunţă estimări despre creşterile recente ale numărului de infectări, inclusiv cazurile asimptomatice.

„Estimăm că vârful infectărilor va sosi mai devreme în Zhejiang şi va intra într-o perioadă cu un nivel ridicat de cazuri în jurul Anului Nou, când infectările noi zilnice se vor situa între 1 milion şi 2 milioane”, a anunţat Guvernul din Zhejiang.

Autorităţile din Zhejiang, o provincie cu o populaţie de 65,4 milioane de locuitori, au declarat că dintre cei 13.583 de pacienţi trataţi în spitalele locale, un singur pacient are simptome severe cauzate de COVID-19, iar 242 dintre infectările care au produs stări severe sau critice au fost cauzate de boli preexistente.

China şi-a restrâns definiţia privind raportarea deceselor asociate COVID-19, numărându-le doar pe cele cauzate de pneumonia provocată de COVID-19 sau de insuficienţe respiratorii, spre uimirea experţilor internaţionali din domeniul sănătăţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a mai primit date noi de la China despre numărul noilor spitalizări după ce Beijingul a relaxat restricţiile antiepidemice. OMS este de părere că această pauză de transmitere a datelor ar putea fi cauzată de faptul că autorităţile sanitare întâmpină dificultăţi în calcularea numărului de cazuri în ţara cu cea mai mare populaţie din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS