28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucătar faimos, arestat în dosarul loviturii de stat dejucate în Germania

Bucătar faimos, arestat în dosarul loviturii de stat dejucate în Germania

Un bucătar faimos, a cărui fiică este iubita fotbalistului David Alaba de la Real Madrid, și un fost ofițer de poliție se numără printre ultimele persoane legate de lovitura de stat dejucată pe care ar fi pus-o la cale grupul de extremă dreapta Cetăţenii Reichului, în Germania. Noi arestări sunt așteptate pe măsură ce investigațiile continuă, informează The Guardian.

Detaliile apărute după cea mai mare operațiune națională de poliție împotriva extremismului de dreapta indică faptul că suspecții ar fi putut fi informați în avans cu privire la raiduri, în care 3.000 de ofițeri de poliție au vizat peste 150 de adrese în Germania, Austria și Italia, făcând 25 de arestări.

Numărul suspecților a crescut la 54 până vineri, 8 decembrie, fiind așteptate mai multe arestări. Arme au fost găsite în peste 50 de locații, inclusiv puști și muniție, potrivit Oficiului Federal de Poliție Criminală.

Grupul, inspirat de ideologia Reichsbürger (Cetăţenii Reich-ului) conform căreia statul german modern este ilegitim, plănuise să ia cu asalt clădirea Reichstagului (Parlementul german) și să aresteze parlamentari înainte de a răsturna guvernul și de a instala un regim condus de un aristocrat de 71 de ani ca șef al statului.

Bucătarul Frank Heppner, arestat la un hotel de cinci stele

Frank Heppner, un bucătar celebru din München, care a fost arestat miercuri la un hotel de cinci stele din stațiunea de schi austriacă Kitzbühel unde lucra, ar fi fost membru al grupului de comandă al brațului militar al grupării teroriste, responsabil pentru recrutarea de noi membri, obținerea de arme și alte echipamente, precum și construirea unei structuri de comunicare IT . De asemenea, a fost însărcinat să conducă cantina care ar fi asigurat masa membrilor așa-numitei „Noi Armate Germane”.

Cotidianul austriac Die Presse, citând anchetatori, a declarat că Heppner, în vârstă de 62 de ani, urma să fie și bucătarul personal al lui Heinrich XIII, prințul de Reuß, după ce acesta ar fi fost instalat rege. Se spune că Heppner a oferit grupului bani, ustensile de gătit, o furgonetă și un generator de urgență.

Fiica lui Heppner, în vârstă de 28 de ani, Shalimar, este într-o relație cu Alaba, un fotbalist profesionist care joacă la Real Madrid și care este căpitanul naționalei Austriei. Cuplul are un fiu care s-a născut în 2019.

Fost ofițer de poliție, demis pentru că era negaționist Covid

Printre alții despre care se presupune că ar fi făcut parte din grup s-a numărat și un fost ofițer de poliție, însărcinat cândva să protejeze comunitățile evreiești de atacurile teroriste. Michael Fritsch a fost arestat împreună cu partenera sa, Melanie Ritter, lângă Hanovra, în nordul Germaniei.

Fritsch, în vârstă de 58 de ani, a fost suspendat din serviciu în 2020 și, ulterior, demis, după ce s-a prezentat la protestele organizate de negaționiștii Covid. Ulterior, a devenit candidat parlamentar pentru DieBasis, partidul politic al mișcării Querdenker care nega Covid. Recursul în procesul împotriva concedierii sale este încă în curs.

Extrema dreapta Alternative für Deutschland (AFD) a continuat să încerce vineri să se distanțeze de fostul său membru, Birgit Malsack-Winkemann, o judecătoare în exercițiu care a fost arestată miercuri dimineață pentru că s-ar fi numărat printre complotatorii cheie. După lovitură de stat, ea urma să fie numită ministru al justiției.

Parlamentari cer revizuirea măsurilor de securitate pentru Bundestag, după arestările în rândurile unei grupări de extrema dreapta

Mai mulţi parlamentari germani au cerut revizuirea măsurilor de securitate în Bundestag, după raidurile desfăşurate săptămâna aceasta de autorităţi pe plan naţional împotriva unei grupări de extremă dreapta bănuite că urmărea răsturnarea guvernului, relatează vineri dpa şi Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS