6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou val de COVID-19 în Franţa

Un nou val de COVID-19 în Franţa

În faţa unui al nouălea val de COVID-19, căruia i se adaugă epidemii de gripă şi de bronşiolită, Guvernul de la Paris refuză deocamdată să adopte măsuri obligatorii, dar nu exclude posibilitatea de a îşi înăspri poziţia privind purtarea măştii sanitare dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat „un apel solemn” compatrioţilor săi, îndemnându-i pe cei mai fragili dintre ei să se vaccineze împotriva COVID-19 în faţa acestui nou val al pandemiei, conform Agerpres.

În Franţa, primele opt valuri epidemiologice au adus o anumită imunitate a populaţiei generale, în mare parte vaccinată cu schemă completă, dar care înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte vaccinările cu cel de-al doilea booster anti-COVID-19. Deşi numărul total al pacienţilor spitalizaţi a rămas inferior în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, noua recrudescenţă a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară joi şi a spus că este nevoie de o „revenire la obiceiuri” în faţa unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, „pe bază de voluntariat”, informează AFP.

„Urmez recomandările ministrului meu”, a declarat preşedintele francez, alături de ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei deplasări la Poitiers, un oraş din partea central-vestică a Franţei.

„În faţa recrudescenţei pandemiei (…), cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate” , a continuat şeful statului francez.

„Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii”, a subliniat Emmanuel Macron.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS