10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI: Nu există material exploziv în plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei

SRI: Nu există material exploziv în plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei

    Plicurile care au fost ridicate, marţi, de la Ambasada Ucrainei din Bucureşti nu conţin material exploziv, informează Serviciul Român de Informaţii (SRI).

    SRI precizează că la ora 10,50 echipele sale pirotehnice au fost solicitate la sediul Ambasadei Ucrainei în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, întrucât au fost primite plicuri care au fost considerate suspecte.

    Specialiştii SRI au pus în aplicare procedurile specifice, iar în urma controlului preliminar acestea au fost ridicate şi transportate în siguranţă.

    S-a constatat că plicurile nu conţin material exploziv

    „După primele verificări, s-a constatat că plicurile nu conţin material exploziv”, arată sursa citată.

    Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanţe ce ar putea fi prezente.

    În acest caz „se colaborează cu toate instituţiile abilitate”, menţionează SRI.

    Poliţia spaniolă a confiscat, luni, trei colete suspecte adresate diplomaţilor ucraineni la un oficiu poştal. Numărul total de ameninţări la adresa instituţiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

    Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS