4.8 C
Craiova
joi, 2 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateSpania acceptă să constituie un grup de lucru cu România pentru dubla cetățenie

Spania acceptă să constituie un grup de lucru cu România pentru dubla cetățenie

Primul rezultat concret al primei ședințe comune de guvern România – Spania este constituirea grupului de lucru pentru ca cetățenii români să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă, a anunțat miercuri ambasadorul României la Madrid, George Bologan.

Este pentru prima oară când Spania lasă deschisă această posibilitate, îndelung cerută de România, în condițiile în care Madridul nu acceptă dubla cetățenie, conform G4Media.ro.

Circa un milion de români trăiesc în Spania, iar mulți dintre ei își doresc și cetățenia acestei țări

Pentru România este o miză semnificativă, dat fiind că circa un milion de români trăiesc în Spania, iar mulți dintre ei își doresc și cetățenia acestei țări. Dacă ei ar renunța la cetățenia română pentru cea spaniolă, demografia oricum suferindă a României ar încasa o nouă lovitură. Scăderea populației unui stat membru UE are multiple consecințe negative, printe care se numără posibila scădere a ponderii voturilor în Consiliul UE sau scăderea numărului de europarlamentari.

”Spania de asemenea susține necondiționat aderarea România la Schengen”, a mai scris ambsadorul Bologan.

Guvernele României și Spaniei, prima ședință comună din istorie

Reamintim că guvernele României și Spaniei au susținut miercuri la Castellon de la Plana prima ședință comună din istorie, condusă de premierii Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS