21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția Rutieră a avut de lucru, în ultimele 24 de ore: a reținut un permis la două minute

Poliția Rutieră a avut de lucru, în ultimele 24 de ore: a reținut un permis la două minute

Poliția Rutieră a avut de lucru în ultimele 24 de ore: a reținut un permis la două minute, potrivit datelor furnizate de IGPR. În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.146 de evenimente, 2.819 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.327 circumscrise situaţiilor de urgenţă, informează instituția.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 795 de posibile infracţiuni, aproximativ 22% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 20 de autori în 17 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 18 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 167 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 175 de fapte penale. În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 855 de permise de conducere şi au retras 283 de certificate de înmatriculare.

Poliția Rutieră a avut de lucru, în ultimele 24 de ore. Amenzi de 3,7 milioane de lei aplicate de polițiști și jandarmi

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.965 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat, sâmbătă, 70 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 225.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.132) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 51 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind salvate 6 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 87.841 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 33 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,2%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS