10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Putin a asistat la exerciții ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei

(VIDEO) Putin a asistat la exerciții ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a asistat miercuri la exerciții ale forțelor nucleare strategice ale Rusiei, a relatat agenția de presă de stat RIA, citată de Reuters.

Exercițiul fusese planificat de ceva timp, iar SUA au fost informate în prealabil.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Putin a supervizat antrenamentul, despre care a spus că a fost efectuat pentru a exersa livrarea unui „atac nuclear masiv ca răspuns la un atac nuclear inamic”.

„Sub conducerea comandantului suprem al forțelor armate, Vladimir Putin, a avut loc o sesiune de antrenament pentru forțele de descurajare strategică terestră, maritimă și aeriană, în timpul căreia au avut loc lansări practice de rachete balistice și de croazieră.

La situl de testare Kura din Kamchatka, racheta balistică intercontinentală Yars a fost lansată de pe cosmodromul de testare de stat Plesetsk, iar racheta balistică Sineva a fost lansată din Marea Barents. Avioanele cu rază lungă de acțiune Tu-95MS, care au lansat rachete de croazieră lansate din aer, au fost, de asemenea, implicate în realizarea sarcinilor.

A fost verificat nivelul de pregătire a organelor militare de comandă și control

În timpul evenimentului, a fost verificat nivelul de pregătire a organelor militare de comandă și control, precum și abilitățile personalului de conducere și operațional în organizarea comenzii și controlului trupelor.

Sarcinile prevăzute în timpul instruirii forțelor de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele și-au atins țintele, confirmând caracteristicile specificate”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS