10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin îndeamnă la „bunăvoință” pentru rezolvarea conflictelor din lume, fără a menționa războiul din Ucraina

Putin îndeamnă la „bunăvoință” pentru rezolvarea conflictelor din lume, fără a menționa războiul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a îndemnat la folosirea „bunăvoinței” pentru a rezolva conflictele din întreaga lume, fără a face vreo referire la războiul din Ucraina, relatează CNN.

„Toată lumea are bunăvoință și trebuie să folosim această bunăvoință la maximum” în rezolvarea oricăror conflicte, a declarat Putin în timp ce se adresa liderilor la summitul Comunității Statelor Independente (CSI). „Trebuie să ne străduim să găsim căi de ieșire din situația actuală, oriunde ar apărea”, a adăugat el.

Putin a mai spus că Rusia „salută eforturile de mediere ale oricui“

Putin a mai spus că Rusia „salută eforturile de mediere ale oricui, atâta timp cât acestea sunt îndreptate spre calmarea situației, în beneficiul tuturor participanților la conflicte”.

„Acest lucru este valabil și pentru partenerii noștri din SUA și Europa”, a adăugat el.

La evenimentul din Astana, capitala Kazahstanului, participă liderii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Turkmenistan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Kremlinul a rupt legăturile diplomatice cu Kievul și cu aliații săi occidentali

De la lansarea invaziei sale în Ucraina în februarie, Kremlinul a rupt legăturile diplomatice cu Kievul și cu aliații săi occidentali.

La începutul acestei luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care a exclus în mod oficial potențiale negocieri cu Putin. Decretul a venit ca răspuns la anunțul lui Putin că va anexa ilegal patru regiuni din Ucraina, într-o acțiune condamnată pe scară largă de liderii internaționali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS