22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO rachetă rusească a lovit la câteva sute de metri de Ambasada României din Kiev

O rachetă rusească a lovit la câteva sute de metri de Ambasada României din Kiev

Aeroportul Otopeni închide una dintre cele două ”insule” de check-in
Începând de astăzi, Aeroportul Otopeni închide, pe rând, câte una dintre cele două ”insule” de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghișee), iar celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcționa la capacitate maximă, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București S.A.
Ghișeele de check-in închise fac parte din procesul de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări.

Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcțiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală, mai spun reprezentanții companiei.

Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS.

La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS