1.4 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDoi ruși au traversat cu barca strâmtoarea Bering în Alaska ca să ceară azil în SUA

Doi ruși au traversat cu barca strâmtoarea Bering în Alaska ca să ceară azil în SUA

Doi ruși cer azil în SUA după ce au traversat cu o barcă strâmtoarea Bering, care leagă Rusia și Statele Unite. Traversarea strâmtorii este periculoasă în această perioadă din cauza vremii. Oficialii americani anunță că rușii sunt pe Insula St. Lawrence din vestul Alaskăi și se află în custodia federală pentru a fi verificați.

Guvernatorul Alaskăi, Mike Dunleavy, declara că rușii vor intra în procedura prevăzută de legislația cu privire la imigrație.

”A fost o surpriză pentru noi. Nu știu ce se va întâmpla în viitor dacă mai multe persoane vor încerca să părăsească Rusia prin strâmtoarea Bering“, a afirmat el. Oficialul a avertizat că traversarea strâmtorii Bering în următoarele zile este periculoasă deoarece zone din nord-vestul Alaskăi sunt lovite de furtună.

Senatorul Dan Sullivan a declarat că această întâmplare demonstrează că cetățenii ruși nu doresc să lupte în războiul din Ucraina: „Acest incident arată clar, în primul rând, că poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS