16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaos în China. Poliția a vrut să bage în carantină toți oamenii dintr-un magazin Ikea

Haos în China. Poliția a vrut să bage în carantină toți oamenii dintr-un magazin Ikea

Imagini virale vin din China, unde polițiștii au încercat să carantineze oamenii aflați într-un magazin Ikea după ce au aflat că unul dintre clienți era contact direct al unei persoane pozitive.

În imagini se vede cum zeci de oameni forțează ușile, în încercarea de a scăpa de agenții de pază și polițiștii care voiau să îi închidă acolo după depistarea unui contact al unui pacient cu COVID-19, conform BBC.

Conform deciziei autorităților, cei care au mers la magazinul Ikea ar trebui plasați în carantină timp de două zile, urmate de alte cinci zile de monitorizare a sănătății.

Ikea a anunțat, duminică, că magazinul a fost închis din cauza restricțiilor anti-COVID.

Închiderea bruscă a magazinului a fost dispusă deoarece a fost depistat un contact apropiat al unui băiat de șase ani testat pozitiv, a declarat duminică directorul adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, Zhao Dandan.

Reamintim că la începutul acestui an Shanghai, cu peste 20 de milioane de locuitori, a trecut printr-un lockdown sever de două luni, autoritățile implementând ceea ce au numit strategia „zero-COVID”.

De atunci, autoritățile au decis carantinarea rapidă a zonelor în care au fost detectate cazuri de COVID-19 sau persoane care au intrat în contact cu pacienți infectați. Astfel, au existat situații în care oamenii s-au trezit închiși în restaurante, în săli de sport sau în birouri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS