21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnotătorul David Popovici și antrenorul său, decorați de Klaus Iohannis

Înotătorul David Popovici și antrenorul său, decorați de Klaus Iohannis

Înotătorul David Popovici şi antrenorul Adrian Rădulescu au fost decoraţi, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Şeful statului i-a conferit înotătorului David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu – Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în urma rezultatelor obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie).

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la decidenţi să se implice şi să creeze cadrul de care sportivii au nevoie pentru a face performanţă.

„David Popovici şi Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanţe extraordinare, ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulţi tineri sportivi cu potenţial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive şi al planurilor concrete de acţiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esenţial din partea statului.

Avem nevoie de o strategie clară pentru sportul românesc, de mai multe investiţii şi de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autorităţile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educaţie, disciplină, pasiune, talent, fair play, despre o societate care se dezvoltă armonios şi sănătos.

Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă!

Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a spus şeful statului.

David Popovici a deschis un nou capitol în istoria natației românești

El i-a felicitat pe cei doi pentru rezultatele obţinute în cadrul Campionatelor Mondiale şi Europene de Nataţie, precum şi pe sportivii români, antrenorii şi membrii delegaţiilor care au participat la aceste competiţii.

Şeful statului a arătat că, la doar 17 ani, David Popovici a reuşit performanţa extraordinară de a deschide un noul capitol în istoria nataţiei româneşti.

„Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii şi încredere în forţele proprii, aţi reuşit să deveniţi unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile, să doborâţi recorduri şi să ajungeţi de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial.

Dovediţi în fiecare zi, prin exemplul personal, o conduită morală de excepţie, disciplină, maturitate şi modestie, calităţi cu care aţi cucerit inimile tuturor. Sunt convins că reprezentaţi o sursă de inspiraţie nu doar pentru copii, ci pentru românii de toate vârstele”, a afirmat Iohannis.

El a apreciat promovarea de către sportivul David Popovici a activităţilor sportive.

„Pentru a atinge un record este nevoie de o miime de secundă, performanţă care se construieşte prin ani de muncă şi cu foarte multă dedicare şi seriozitate”, a mai spus Iohannis, care a transmis mulţumiri şi aprecieri familiilor, membrilor echipei, prietenilor şi profesorilor.

Şeful statului a evidenţiat că Adrian Rădulescu a demonstrat că este mai mult decât un antrenor, fiind un profesionist desăvârşit, un adevărat mentor, prieten şi un exemplu demn de urmat de către sportivii săi.

„Sunt convins că rezultatele sportivilor pe care îi pregătiţi cu atât de multă dedicare vă vor motiva să le fiţi tot timpul acel far călăuzitor spre noi reuşite”, a subliniat Iohannis.

Şeful statului s-a declarat convins că David Popovici şi Adrian Rădulescu vor oferi noi momente de bucurie.

„Românii vă sunt alături şi vă susţin! Vă felicit din toată inima pentru victoriile obţinute şi vă mulţumesc pentru că reprezentaţi România. Sunt sigur că vă aşteaptă un drum plin de satisfacţii şi că vă veţi dedica cu aceeaşi pasiune acestui sport!”, a mai afirmat el.

David Popovici își dorește ca sportul să fie o prioritate națională

Înotătorul David Popovici s-a declarat onorat să primească înalta distincţie.

„Mă simt onorat, mă simt recunoscător şi aş vrea să mulţumim, eu împreună cu domnul Adi, cum îi spunem noi, tuturor românilor şi tuturor oamenilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă, aprecieri de-a lungul timpului.

Aş vrea să mulţumesc tuturor care ne-au fost vreodată alături pentru că nu aş fi putut să fac asta fără voi. Sunt convins că suntem doar la început şi avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, şi anume: să face sportul o prioritate naţională, să facem sportul un ambasador al ţării, fiindcă merită şi poate face lucruri foarte frumoase, şi prin această misiune a noastră să îndemnăm cât mai mulţi copii să aibă o viaţă activă, să avem o societate cât mai sănătoasă, să avem o societate educată din punct de vedere sportiv şi care să poată să facă mişcare în condiţii foarte bune, pentru că noi credem că asta va face o lume mult mai bună”, a spus Popovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS