2 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCaniculă în România

Caniculă în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, cod portocaliu şi galben de caniculă pentru mai multe zone din România.

În intervalul 21 iulie, va fi cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu

ANM a emis o avertizare de Cod portocaliu val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38-40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS