3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie! Toaletele publice din Craiova, imposibil de folosit

Atenţie! Toaletele publice din Craiova, imposibil de folosit

În Craiova, toaletele ecologice publice sunt de evitat! Decât să intri într-un asemenea spaţiu, mai ales în timpul temperaturilor ridicate, mai bine rabzi. Infecţie mai mare e greu să găseşti într-un alt loc.

Toalete ecologice din oraşul nostru sunt imposibil de folosit, în mod special vara. Acestea emană un miros groaznic şi sunt pline de materii fecale. Într-un colţ al Grădinii Mihai Bravo, spre strada Mihai Viteazul, este amplasată o toaletă ecologică. Aceasta este imposibil de folosit pentru că este absolut împuţită. Nici măcar nu te poţi apropia de ea din cauza mirosului groaznic. De altfel, toţi oamenii care trebuie să treacă pe lângă această toaletă nu prea mai folosesc aleea aflată exact în faţa acesteia, ci au făcut potecă pe spaţiul verde, la aproximativ doi metri, tocmai pentru a evita să simtă duhoarea.

Vineri, un bărbat a încercat să folosească toaleta, însă după ce a deschis uşa, a închis-o imediat, vizibil scârbit de ceea ce văzuse înăuntru. WC-ul era plin cu materii fecale şi ar fi fost imposibil să reziste măcar un minut acolo, cu uşa închisă. „Nu, n-am cum să intru! Îmi vine să vomit, mai bine stau aşa. După ce că nu sunt multe astfel de toalete, nici măcar acestea nu sunt îngrijite. Efectiv, te omoară mirosul, iar ce e în ele îţi întoarce stomacul pe dos de nu mai poţi mânca toată ziua. Nici că mai încerc vreodată să folosesc o astfel de toaletă“, a spus bărbatul respectiv.

Toaleta de la Cimitirul Ungureni, la fel de infectă

O astfel de toaletă ecologică este montată şi la intrarea în Cimitirul Ungureni, pe strada Pinului. Despre aceasta, un cititor al Gazetei de Sud ne-a trimis o sesizare, în care se plânge că toaleta emană un miros îngrozitor şi că este mereu plină de materii fecale. „Cabina care se află la doi metri de intrarea în Cimitirul Ungureni este într-o stare jalnică. Scârţâie din toate încheieturile şi emană un miros de nesuportat. Este mai mereu plină de fecale şi urină. Oraşul nostru se vrea Capitală Europeană. De fapt, primăria vrea acest lucru, dar până acolo nu ajunge mirosul de la această toaletă şi nici de la celelalte din oraş“, ne-a scris R. Colan.

Am verificat situaţia, iar realitatea este cruntă. Toaleta arată foarte rău, iar vineri era plină. Era greu de suportat să priveşti înăuntru şi imposibil să rămâi acolo cu uşa închisă.

La Evidenţa Populaţiei, craiovenii sunt poftiţi tot la toaleta ecologică din curte

Gazeta de Sud a mai abordat, pe 21 iunie, subiectul legat de toaletele ecologice din oraş. Atunci am descoperit că oamenii care ajung la Evidenţa Populaţiei Craiova, instituţie din subordinea Primăriei Craiova, şi au nevoie la toaletă, sunt direcţionaţi către cea ecologică, din spatele curţii. Atunci, wc-ul era mizerabil şi era inuman să poţi sta câteva secunde în interior. La momentul acela, am întrebat primăria despre situaţie. Reprezentanţii instituţiei ne-au spus că directivele sunt clare şi că la toate instituţiile din subordinea primăriei, oamenii trebuie să fie lăsaţi să folosească toaletele din interiorul clădirii. Se pare că, totuşi, există un scurtcircuit între ce transmite primăria şi ce se întâmplă în realitate.

Vineri, 1 iulie, am vizitat, din nou, Evidenţa Populaţiei Craiova şi am apelat la aceeaşi metodă. Am întrebam o funcţionară de la un ghişeu unde putem găsi o toaletă, iar răspunsul a venit rapid: „Doar aceea din curte!“. Am insistat şi am întrebat dacă există o toaletă şi în interiorul clădirii. „Există, dar doar pentru noi“, a continuat scurt angajata. Aşadar, primăria spune ceva, iar craiovenii sunt trataţi în continuare cu acelaşi dispreţ la Evidenţa Populaţiei şi trimişi la wc-ul ecologic. Vineri, wc-ul era mai gol decât data trecută, însă mirosul, muştele şi cele câteva fecale de pe jos te făceau să îţi fi dorit să nu fi deschis uşa.

RAADPFL spune că toaletele se curăţă zilnic

Chiar dacă pare greu de crezut văzând situaţia de pe teren, RAADPFL susţine că aceste toalete ecologice sunt curăţate zilnic. În plus, la Evidenţa Populaţiei s-ar interveni chiar de două ori pe zi. „Având în vedere numărul mare de persoane care ajunge la Serviciul de Evidența Populației Craiova, am convenit cu coordonatorii acestei instituții să intervenim de două ori pe zi pentru curățarea toaletelor ecologice. În ce privește toaletele ecologice de la Părculețul Mihai Bravu și Cimitirul Ungureni, intervenția pentru curățarea acestora are loc zilnic, mai puțin duminica.

Este vorba de toalete ecologice vechi, care nu au fost deocamdată înlocuite. Ne confruntăm însă și cu situații în care intervenția pentru curățenie nu se poate face în anumite zone din cauza mașinilor parcate neregulamentar, care nu permit accesul aproape de toalete. Așteptăm în perioada următoare achiziționarea de noi toalete ecologice, moment în care vor trece la înlocuirea tuturor toaletelor ecologice vechi“, au precizat reprezentanţii RAADPFL Craiova.

Citeşte şi: Şantierul Tronsonului I al Drumului Expres, încremenit. Nimeni nu lucrează

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS