30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăActualitatePolonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic

Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic

Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil. Aceștia se pregătesc pentru lunile de iarnă, în timp ce Europa se confruntă cu o criză de securitate energetică exacerbată de războiul din Ucraina.

Utilizarea cărbunelui energetic drept combustibil pentru centralele electrice va trebui să scadă dacă lumea doreşte să-şi atingă obiectivele de a atinge emisiile nete zero până la jumătatea secolului. Dar, pe măsură ce fluxurile de gaze ruseşti către Europa au scăzut după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile Europei asupra Moscovei, continentul se luptă pentru surse de aprovizionare alternative, potrivit economica.net

Cărbune
Cărbune

În ciuda angajamentelor larg răspândite de a elimina treptat cărbunele din sectorul electric, ţări precum Germania, Austria şi Ţările de Jos se pregătesc să crească producţia de energie pe bază de cărbune, ca măsură de urgenţă.

Polonia intenţionează ”să crească producţia de cărbune energetic din minele existente în acest an cu maximum 1,5 milioane de tone”, a declarat Janusz Olszowski, preşedintele Camerei de Industrie şi Comerţ Minieră din Polonia.

Compania minieră PGG a spus că îşi va închide treptat toate minele până în 2049.

Polonia, care se bazează pe cărbune pentru aproximativ 70% din generarea sa de electricitate, a introdus la începutul acestei luni şi măsuri care vor subvenţiona cărbunele pentru gospodăriile care îl folosesc drept combustibil pentru încălzire, pentru a atenua creşterea preţurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS