17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii ANAF vor verifica veniturile a 561.000 de mii de români, ce case și mașini și-au cumpărat

Inspectorii ANAF vor verifica veniturile a 561.000 de mii de români, ce case și mașini și-au cumpărat

Președintele ANAF spune că: „Inspectorii ANAF vor verifica veniturile a 561.000 de mii de români, cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente ori case.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, anunță verificări ample. Controlul masiv care vizează evaziunea fiscală din România va debuta pe 1 iulie. Un număr de 215 persoane vor fi verificate pentru început. În cazul acestora, șeful ANAF precizează că „analizele fiscale au fost efectuate și totul este clar, toate datele fiind în baza de date a instituției”. Oficialul a explicat cum se vor desfășura controalele la persoanele fizice vizate: ”Va primi un aviz în care va fi înștiințat că va urma să fie verificată situația fiscală personală. Există de un termen de 60 de zile în care trebuie să depună o declarație de patrimoniu și de venit.

Lucian Ovidiu Heiuș
Lucian Ovidiu Heiuș

Peste 560.000 de românivor fi verificați

Lucian Heiuș a declarat vineri, 25 iunie, că în acest prim lot, „cea mai mare diferență între venitul declarat și cel estimat de ANAF este de 22 de milioane de lei, în jur de 4 milioane de euro, iar cea mai mică este în jur de 400.000 de euro. Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente ori case”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS