16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRedeschiderea școlilor în Beijing, amânată din cauza unui nou val de Covid

Redeschiderea școlilor în Beijing, amânată din cauza unui nou val de Covid

Majoritatea copiilor din Beijing nu se vor întoarce la școală săptămâna viitoare, așa cum era prevăzut inițial, din cauza unui nou val de Covid-19, au anunțat sâmbătă autoritățile chineze, citate de boursorama.com.

Majoritatea elevilor din școlile primare și secundare „vor continua să studieze online acasă” începând de luni, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului orașului, Xu Hejian, în cadrul unei conferințe de presă.

Anunțul anulează parțial o decizie anterioară de a-i trimite pe tinerii elevi înapoi la școală în etape, începând de săptămâna viitoare.

China este ultima mare economie care s-a angajat încă să aplice strategia „Covid zero”

China este ultima mare economie care s-a angajat încă să aplice strategia „Covid zero”, care presupune eradicarea noilor cazuri printr-o combinație de carantine specifice, teste în masă și carantine de lungă durată.

Dar cifrele privind epidemiile din ultimele luni au pus la încercare această abordare.

Megalopolisul Shanghai a fost forțat să se închidă timp de luni de zile, iar în Beijing, capitala, școlile au fost închise, iar locuitorilor li s-a ordonat să lucreze de acasă.

Autoritățile de la Beijing au relaxat multe restricții la începutul acestei săptămâni

Autoritățile de la Beijing au relaxat multe restricții la începutul acestei săptămâni, dar zeci de infecții au determinat oficialii să înăsprească din nou unele restricții.

La Shanghai, o campanie de testare în masă care vizează peste 20 de milioane de locuitori a fost lansată sâmbătă, la mai puțin de două săptămâni de la sfârșitul unei campanii de izolare strictă impusă centrului economic estic, punctată de penurie de alimente și de proteste izolate ale locuitorilor furioși.

O serie de restricții au fost menținute

O serie de restricții au fost menținute, deoarece autoritățile se tem de o reapariție a virusului, după ce au reușit în cele din urmă să țină sub control cea mai gravă epidemie din ultimii doi ani.

China a înregistrat sâmbătă 138 de infecții locale, dintre care 61 la Beijing și 16 la Shanghai, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS