5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZboruri anulate pe aeroporturile din Roma, Milano și Paris

Zboruri anulate pe aeroporturile din Roma, Milano și Paris

Pe aeroporturile din Roma și Milano va fi, mâine, un nou protest al controlorilor de trafic aerian. Vor fi afectate peste 80 de zboruri din și spre Roma-Fiumicino și Milano-Linate.

De altfel, mai multe aeroporturi europene au probleme din cauza volumului mare de muncă și a numărului mic de angajați.

De asemenea, un sfert din numărul de zboruri programate joi pe aeroportul Paris – Charles de Gaulle au fost anulate din cauza unei greve. Ofițerii de securitate de pe aeroportul parizian spun că există riscul ca, la controlul pasagerilor, să se formeze aglomerație, din cauza lipsei de personal.
Un sfert din cursele cu plecare de pe aeroportul Charles de Gaulle, Paris vor fi anulate joi dimineață din cauza unui protest al controlorilor de trafic aerian

Pasagerii care știu că au curse programate din Paris – Charles de Gaulle sunt sfătuiți să verifice stadiul acestora – dacă au primit notificări privind anularea ori modificarea orarului.

Un sfert dintre cursele de pe Paris – Charles de Gaulle, anulate

Din cauza unei greve, un sfert din cursele cu plecare de la Paris – Charles de Gaulle vor fi anulate joi dimineață. Personalul angajat de pe aeroport cere creșterea salariilor. În ultimele luni, au fost diverse acțiuni de protest.
Mai multe aeroporturi s-au confruntat recent cu dificultăți în gestionarea numărului de călători din cauza lipsei de personal

Și actuala grevă este parte a nemulțumirilor extinse la nivel european: mai multe aeroporturi europene s-au confruntat recent cu dificultăți în gestionarea numărului de călători – odată reluate cursele post-pandemie – din cauza lipsei de personal.

Reprezentanții aeroportului au atras atenția de la începutul săptămânii pe Twitter că, din cauza acestei mișcări sociale a ofițerilor de securitate, timpii de așteptare vor fi probabil prelungiți la punctele de control.

Paris Charles de Gaulle este cel mai mare aeroport din Franța. A fost inaugurat în 1974 și se află în localitatea Roissy-en-France, la 23 de kilometric nord-est de Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS