2.8 C
Craiova
marți, 29 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateSe ridică restricțiile din Beijing

Se ridică restricțiile din Beijing

Restaurantele s-au redeschis luni în cea mai mare parte din Beijing, pentru prima dată după mai mult de o lună. Autoritățile au redus și mai mult restricțiile legate de pandemie, după ce au eradicat în mare parte un mic focar de COVID-19 în capitală, potrivit apnews.com.
De la începutul lunii mai, capitala chineză, cu o populaţie de 22 de milioane de locuitori, a închis baruri, cafenele, săli de sport, săli de sport, muzee şi chiar zeci de staţii de metrou pentru a limita un focar epidemic.

Deşi doar câteva zeci de noi cazuri zilnice au fost înregistrate la Beijing, ca şi în alte regiuni din China, municipalitatea a aplicat o strategie zero COVID-19 pentru a preveni răspândirii virusului şi decesele.

Locuitorii au fost obligaţi timp de câteva săptămâni să efectueze un test PCR cel puţin la fiecare 48 de ore, clădirile au fost închise, iar oamenii au fost plasaţi în carantină.

Odată cu reducerea treptată a numărului de noi cazuri pozitive din Beijing (doar două anunţate marţi), autorităţile le permit acum locuitorilor să revină la birou. Şcolile se vor putea redeschide treptat de la 13 iunie.

Parcul de distracţii Universal Studios şi-a anunţat redeschiderea la 15 iunie. Cinematografele şi sălile de sport s-au redeschis la rândul lor – deocamdată la 75% din capacitate.

Masa poate fi servită din nou în restaurante, cu excepţia a două districte din Beijing, care continuă să aplice restricţii din cauza descoperirii unor cazuri pozitive.

Cu toate acestea, revenirea nu este deocamdată completă. Unităţile pot funcţiona doar la 50% din capacitate.

Locuitorii din Beijing trebuie să prezinte, de asemenea, un test PCR negativ, efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte, pentru a putea intra în majoritatea clădirilor şi pentru a utiliza mijloace de transport în comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS