20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum explică Marcel Ciolacu măririle de salarii şi noile sporuri ale bugetarilor

Cum explică Marcel Ciolacu măririle de salarii şi noile sporuri ale bugetarilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, că în cazul majorărilor salariale ale bugetarilor, adoptate de Parlament, membrii Coaliţiei au decis creşterea veniturilor pentru cei care gestionează fonduri europene. Ar fi, de fapt, vorba despre o lege prin care se pune în aplicare o prevedere mai veche, nefiind vorba de o „pomană”.

„Până la urma nu este o majorare, ci o lege prin care se pune în aplicare, este un drept al acestor oameni prin Legea 153, nu o pomană. (…) Existau două ministere, Cultură şi Transporturi, care nu aveau acest 15% (n.r. – pentru complexitatea muncii). Angajaţii de la CNAIR s-au mutat la CNI (nr. – Compania Naţională de Investiţii), din cauza veniturilor mici. La CNI ştim că sunt proiecte majore (…) au o anumită complexitate. Depopulam zona unde aveam cel mai mare interes si populam o zonă de investiţii din bugetul de stat.

La Cultură nu vreau să vă spun ce salarii sunt. (…) Grindeanu a venit şi a explicat. Şi s-a mai venit, la Ministerul Sănătăţii, pe PNRR şi fonduri europene. Noi, în coaliţie, am hotărât foarte clar să fie o creştere pentru cei care gestionează fonduri europene. Totul o sa fie prin ordin al ministrului, noi am hotărât ca aceşti bani se duc pentru cei care lucrează la implementarea PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Adevărul.

Sporuri de până la 50% din salariul de bază

Parlamentul a adoptat, marţi, două proiecte prin care sunt introduse noi sporuri în unele ministere, unele de până la 50% din salariul de bază, precum şi o majorare cu câteva sute de lei a lefurilor tuturor bugetarilor. Pentru ambele, Camera Deputaţilor a fost for decizional. USR a anunţat că va ataca la CCR. La nivel parlamentar sunt în continuare pe parcurs legislativ mai multe proiecte care vizează măriri şi mai mari în sistemul administraţiei locale. Surse din majoritatea parlamentară au precizat că sunt şase mici să mai fie trecut vreun proiect asemănător până la sesiunea din toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS