6.4 C
Craiova
joi, 29 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii vor protesta miercuri în fața Guvernului

Profesorii vor protesta miercuri în fața Guvernului

Profesorii vor protesta miercuri în fața Guvernului și vor cere în stradă salarii mai mari după ce noul director al Fiscului a luat în vizor meditațiile.

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a anunțat că ANAF va fi mult mai atent la profesorii care vor da meditații.

După această declarație, sindicatele din educație vor organiza un amplu protest miercuri în Piaţa Victoriei.

Solicitarea principală a protestatarilor este aceea ca Guvernul României să aplice în perioada imediat următoare Legea salarizării, ceea ce oricum ar însemna doar o compensare parțială a creșterii reale a inflației.

„Din cauza salariilor foarte mici și a creșterii accentuate a prețurilor la produsele de consum de bază, a scăzut dramatic puterea de cumpărare în rândul salariaților din educație, fenomen manifestat cu precădere la personalul nedidactic”, spun reprezentanții FSLI care anunță că peste 500 de persoane din toate cele 3 sindicate din învățământ vor veni miercuri, 25 mai, între orele 11-13 să protesteze în fața Palatului Victoria.
Sindicatele mai pot aștepta un răspuns de la Guvern până la finalul acestei luni

În prag de examene naționale, secretarul general al FSLI mai spune că sindicatele mai pot aștepta un răspuns de la Guvern până la finalul acestei luni până să decidă ce acțiuni iau mai departe.

„O grevă știm ce ar însemna în acest moment. O destabilizare totală. Numai că primii care ar trebui să se gândească la partea aceasta sunt membrii Guvernului, nu noi. Nu poți cere performanță și schimbare și să nu plătești omul cu un salariu pe care tu cu mâna ta l-ai scris. Din ianuarie până acum au avut suficient timp”, spune reprezentantul FSLI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS