18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO fetiţă româncă, printre copiii răniţi de o maşină în curtea unei grădiniţe din Italia

O fetiţă româncă, printre copiii răniţi de o maşină în curtea unei grădiniţe din Italia

Printre copiii loviţi de un Volkswagen Passat fără șofer, miercurea trecută, în curtea unei grădinițe din localitatea italiană L’Aquila, se află şi fetiţa unor români. Micuţa, în vârstă de patru ani şi jumătate, este în stare gravă, internată într-un spital din Roma, scrie Observatornews

O femeie de origine bulgară, în vârstă de 38 de ani, este cercetată pentru omor, după ce maşina pe care o parcase într-o pantă şi din care a coborât preţ de câteva minute, a luat-o la vale, a pus la pământ gardul metalic al unei grădiniţe şi a spulberat şase copii care se jucau în curte, printre tobogane și carusele din plastic. 

Nenorocirea s-a produs săptămâna trecută, la grădinița „1 Mai” din Pile, o suburbie a orașului L’Aquila, în Italia. 

Potrivit agenției ANSA, în acel moment, în curtea grădiniței erau aproximativ 12 copii. Dintre cei şase copii loviţi de mașina scăpată de sub control, un băiețel de patru ani a murit în drum spre spital, în ciuda eforturilor medicilor de pe ambulanță de a-i salva viața. Ceilalți cinci copii au fost grav răniți. Printre ei, şi fetiţa unor români, în vârstă de 4 ani şi jumătate, al cărei prognostic este rezervat, scriu jurnaliştii publicaţiei Il Messaggero.

Filmul tragediei de la grădiniţa din L’Aquila

Primele date din anchetă arată că din momentul în care femeia a coborât din Passat până când maşina fără şofer i-a spulberat pe cei şase copii s-au scurs patru sau cinci minute.

Bulgăroaica, de 38 de ani, a parcat autoturismul în pantă și a mers să își ia fetițele gemene de la grădiniță, lăsându-l în maşină, singur, pe fiul său în vârstă de 12 ani. La un moment dat, Passatul s-a pus în mișcare, luând-o la vale. A doborât gardul şi i-a lovit pe şase dintre copiii care se jucau în curte. Printre aceştia se afla şi fetiţa unor români, în vârstă de patru ani şi jumătate, care este internată într-un spital din Roma, cu prognostic rezervat.

Băiatul ar fi scos maşina din viteză

Copilul de 12 ani lăsat de mama lui în maşină ar fi reuşit să sară pe geamul lateral, în timp ce vehiculul cobora spre grădiniţă. 

După producerea tragediei, băiatul ar fi recunoscut în faţa părinţilor că a mișcat maneta din greșeală și a scos maşina din viteză. Asistat de un psiholog, el va trebui să confirme în fața procurorilor ceea ce a mărturisit în fața părinților. 

În timpul audierilor, mama acestuia a recunoscut că nu a tras frâna de mână, dar este sigură că a băgat mașina în viteză. Femeia, care este cercetată pentru omor, a spus că a încercat să oprească autoturismul cu mâinile, ferindu-se în ultima clipă pentru a nu fi călcată.

O reconstituire a accidentului va trebui comparată cu analiza făcută de expertul desemnat de procurorul adjunct, care a cerut 90 de zile pentru depunerea consultanței. Mașina a fost ridicată de pompieri și agenţii rutieri, fiind ţinută la secția de poliție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS