12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 200 de candidaţi la educatoare şi nici un post titularizabil

Peste 200 de candidaţi la educatoare şi nici un post titularizabil

S-au încheiat înscrierile pentru concursul în vederea ocupării posturilor didactice din învăţământul preuniversitar. În Dolj pentru acest concurs au fost depuse 869 de dosare, fiind disponibile peste 1200 de norme şi fracţiuni de normă vacante şi rezervate. Sunt însă şi specializări pentru care nu există nici un post titularizabil. La educatoare sunt 206 de candidaţi care nu au nici uin post pe care să îl ocupe pe perioadă nedeterminată. În schimb, sunt disponibile 32 de posturi pe perioadă determinată. La nivelul jueţului Dolj sunt însă 91 de posturi titularizabile din care cele mai multe sunt la muzică instrumentală.

Absolvenţii de studii de licenţă dar şi profesorii titulari care vor să se transfere prin concurs sau cei care nu sunt titulari şi vor o altă catedră s-au înscris la concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice. În Dolj, au fost organizate trei centre de înscrieri, respectiv la Liceul „Tudor Arghezi”, la Liceul „Energetic” şi la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”. La cele trei centre s-au înscris 869 de candidaţi. Sunt mai puţini candidaţi comparativ cu anul trecut când la acest concurs s-au înscris 982 de candidaţi.

„Au fost depuse 869 de dosare. Şi anul acesta cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi la educatoare. Au fost înregistrate 206 dosare. Apoi, la învăţători sunt 102 dosare, la matematică sunt 62 de dosare, la limba şi literatura română are 52 de dosare, la educaţie fizică sunt 66 de dosare, la informatică -23 de dosare, la geografie sunt 26 de dosare şi la istorie-25 de dosare”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Irina Broscaru.
Candidaţii trebuie să îşi valideze dosarele până pe 20 mai.

Ce posturi titularizabile sunt în Dolj

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Irina Broscaru la nivelul judeţului Dolj sunt 91 de posturi titularizabile.

„Anul acesta sunt vacante 10 posturi de învăţător. Nu avem nici un post vacant pentru educatoare. Şi la muzică instrumentală sunt 40 de posturi vacante. De asemenea, sunt şase posturi de profesor în centre de asistenţă psihopedagogică, cinci posturi de corepetiţie, şase posturi de instrument la alegere şi două posturi de fizică. Sunt şi discipline la care avem vacant câte un post, cum ar fi educaţie fizică şi sport, educaţie muzicală, educaţie artistică, informatică TIC, matematică-fizică, muzică de cameră. La domeniul pregătire şi instruire practică avem câte un post vacant pentru agricultură-horticultură, electronică şi automatizări, estetică şi igiena corpului-asistenţă medicală generală, mecanică agricolă, transporturi rutiere.

Mai avem şi câte un post de profesor-educator, profesor itinerant şi de sprijin şi profesor logoped”, a precizat inspectorul şcolar general Irina Broscaru. Până la sfârşitul lunii mai, candidaţii înscrişi la concurs trebuie să susţină inspecţiile la clasă, iar proba scrisă pentru acest concurs va avea loc pe 13 iulie. Pentru a ocupa un post pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minim 7 la concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS