22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia renunţă la obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane și spațiile publice închise

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane și spațiile publice închise

Grecia a anunțat miercuri că va elimina obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane și spațiile publice închise de la 1 iunie, ridicând înaintea sezonului estival două dintre regulile rămase în vigoare pentru răspândirea coronavirusului, scrie Hotnews.

Anunțul vine după ce Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei și Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor au afirmat luna aceasta că măștile de protecție nu vor mai trebui purtate în aeroporturile și zborurile din Europa începând cu data de 16 mai.

Ministrul grec al Sănătății Thanos Plevris a anunțat însă într-un mesaj televizat că purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în spitale, azilurile de bătrâni și mijloacele de transport în comun urban precum autobuzele, tramvaiele și metroul.

Grecia a renunțat și la certificatul verde

Acesta a mai precizat că experții de la Atena vor lua o decizie și pentru pasagerii feriboturilor săptămâna viitoare și că guvernul recomandă în continuare purtarea măștii, mai ales în spațiile aglomerate.

La începutul lunii martie autoritățile elene au eliminat obligativitatea purtării măștii de protecție în restaurante, baruri, cluburi de noapte și alte localuri de divertisment.

Pe 1 mai guvernul de la Atena a anunțat de asemenea că renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival care se încheie pe 31 august, cei care călătoresc în țară nemaifiind nevoiți să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Grecia a raportat miercuri 4.626 de noi infecții cu coronavirusul și 19 decese legate de COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS