12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate27 de morți și 40 de răniți într-o clădire devastă de incendiu în capitala Indiei

27 de morți și 40 de răniți într-o clădire devastă de incendiu în capitala Indiei

Un incendiu declanşat accidental într-o clădire cu 4 etaje din New Delhi vineri s-a soldat cu 27 de morţi, au anunţat serviciile de intervenţie indiene.

Etajul al treilea al imobilului nu a fost încă cercetat şi acolo ar putea fi descoperite alte cadavre, a informat canalul de televiziune CNN-News18, citând un pompier.

Peste 40 de persoane au suferit arsuri şi au fost spitalizate, potrivit presei. Între 60 şi 70 de persoane au fost salvate din clădire.

Incendiul s-a declanşat la primul etaj, într-un imobil comercial cu patru etaje din vestul capitalei New Delhi. La etajul respectiv se aflau birourile unei întreprinderi de fabricare a camerelor de supraveghere şi a routerelor, a transmis NDTV, citând un responsabil al poliţiei.

Treizeci de maşini ale pompierilor şi ambulanţe au înconjurat clădirea.

Publicația Times of India a indicat că proprietarul imobilului a fost reţinut.

Incendiile sunt frecvente în India din cauza practicilor deficitare în sectorul construcţiilor şi a nerespectării regulilor de securitate.

Capitala indiană, cu 20 milioane de locuitori, se confruntă în prezent cu un val de căldură. Temperaturile ajung și la 46 de grade Celsius.

Premierul Narendra Modi a prezentat pe Twitter condoleanţe rudelor victimelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS