19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasele a zeci de politicieni din Sri Lanka, incendiate de protestatari furioşi

Casele a zeci de politicieni din Sri Lanka, incendiate de protestatari furioşi

Restricții de circulație pe timp de noapte au intrat în vigoare în Sri Lanka după ce protestatarii furioși au incendiat casele familiei Rajapaksa și ale politicienilor apropiați de puterea politică de la Colombo, în mijlocul unui val de furie uriaș, generat de o criză economică fără precedent, scrie BBC. În nord-estul țării, protestatarii s-au adunat în fața unei baze navale, după ce au apărut zvonuri că Mahinda Rajapaksa s-ar fi refugiat acolo cu membrii familiei sale, după fuga de la reședința sa, scrie Digi24.

Violențele au început luni și au continuat pe parcursul nopții, după o zi de proteste masive care au dus la demisia prim-ministrului Mahinda Rajapaksa, fratele mai mare al președintelui Gotabaya Rajapaksa. Autoritățile au desfășurat și armata pe străzi pentru a opri protestele masive.

Mulțimile de oameni furioși au asediat reședința fostului premier, care a fost evacuat în cadrul unei operațiuni înainte de răsărit, fiind scos din casă printre focuri de armă și gaze lacrimogene.

Protestele continuă

Protestele continuă, totuși, în ciuda restricțiilor impuse de autorități. Șapte oameni au murit, iar alți 200 au fost răniți de luni până marți.

Deși străzile capitalei Colombo sunt acum goale, urmele lăsate în urmă de violențele de noaptea trecută sunt vizibile – protestarii au distrus autobuze pe care le-au lăsat fumegând în mijlocul străzilor.

De asemenea, peste 50 de case ale politicienilor au fost incendiate pe parcursul nopții, iar mulțimile de protestatari continuă să manifesteze în fața clădirii prezidențiale, cerând demisia președintelui.

Polițiștii rămân la reședința fostului premier, acolo unde există în continuare riscul escaladării. De asemenea, protestatarii continuă să se adune în zona parcului Galle Face Green, aproape de ocean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS