24 C
Craiova
joi, 18 august, 2022
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc şi-a amânat vizita din Liban din cauza problemelor de sănătate

Papa Francisc şi-a amânat vizita din Liban din cauza problemelor de sănătate

Papa Francisc şi-a amânat vizita din Liban, programată iniţial în luna iunie, din motive de sănătate, a anunţat luni ministrul libanez al Turismului, Walid Nassar, citat de Agerpres.

„Libanul a primit o scrisoare de la Vatican, care l-a informat oficial despre decizia privind amânarea vizitei papei în Liban”, a declarat ministrul Nassar într-un comunicat difuzat de Agenţia Naţională de Informare (ANI).

„Vizitele în străinătate (…) au fost amânate din motive de sănătate”, precizează acelaşi document.

Preşedinţia libaneză a anunţat în aprilie că a fost informată în legătură cu o vizită a papei Francisc în luna iunie în Liban, însă Vaticanul nu a confirmat acea deplasare.

În vârstă de 85 de ani, suveranul pontif, care suferă de dureri la genunchi, a fost văzut pentru prima dată într-un scaun cu rotile în timpul unui eveniment public, săptămâna trecută.

Papa Francisc suferă, de asemenea, de dureri la şold, care îi afectează mersul, şi a suportat în iulie 2021 o operaţie la colon.

Vizita papei în Liban ar fi fost cea de-a treia întreprinsă de un suveran pontif aflat în funcţie după încheierea războiului civil din această ţară în 1990.

Libanul, care găzduieşte una dintre cele mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu, se confruntă cu o criză economică şi socială fără precedent din 2019, iar peste 80% din populaţia sa trăieşte de acum sub pragul sărăciei, potrivit ONU.

Papa Francisc şi-a înmulţit în ultimele luni mesajele de sprijin faţă de Liban şi şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a vizita această ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS