24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu soldat cu opt morţi în campusul unei universităţi din Filipine

Incendiu soldat cu opt morţi în campusul unei universităţi din Filipine

Opt persoane, între care şase copii, au fost ucise luni în incendiul izbucnit într-o zonă rezidenţială din interiorul unui campus al unei universităţi de stat în Filipine, a anunţat Biroul pentru Protecţia Împotriva Incendiilor, scrie Agerpres.

Trei persoane au fost, de asemenea, rănite în incendiul care a distrus peste 80 de locuinţe în campusul universităţii din oraşul Quezon, la nord-est de Manila, se arată în raportul iniţial al acestui Birou.

Focul s-a extins rapid în locuinţele fabricate din materiale uşoare, au declarat anchetatorii.

Autorităţile încă nu au stabilit cauza incendiului, dar acesta se pare că a pornit din dormitorul de la etajul doi al uneia dintre case.

Focul s-a extins rapid în locuinţele fabricate din materiale uşoare, iar victimele nu s-au putut autoevacua, au declarat anchetatorii.

Autorităţile încă nu au stabilit cauza incendiului, dar acesta se pare că a pornit din dormitorul de la etajul doi al uneia dintre case.

Peste 1.000 de persoane au fost afectate de incendiu, care a provocat pagube estimate la 150.000 de pesos (3.000 de dolari), a adăugat Biroul.

Filipine este una dintre cele mai dens populate ţări din lume, capitala Manila având un număr mare de locuitori pe kilometru pătrat. Metro Manila, regiunea care cuprinde capitala şi alte oraşe, inclusiv Quezone, are o populaţie de aproximativ 13 milioane de locuitori. Potrivit statisticilor, mii de oameni locuiesc în comunităţi supraaglomerate, iar incendiile sunt raportate frecvent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS