14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronul Sanimed, anchetat de Parchetul European şi DNA în două dosare

Patronul Sanimed, anchetat de Parchetul European şi DNA în două dosare

Patronul firmei Sanimed, omul de afaceri Cătălin Hideg, este anchetat de Parchetul European (EPPO) şi DNA ăn două dosare separate. Unul vizează achiziţia de măşti în pandemie, iar al doilea – accesarea de fonduri europene, scrie G4media.ro. Cătălin Hideg era plecat în Abu Dhabi, ca şi omul de afaceri Cristian Burci, dar a revenit în ţară de Paşte. El va fi dus la audieri la sediul EPPO de la DNA.

Cătălin Hideg este un om de afaceri care face parte dintr-o aripă a masoneriei și a fost doctorand la Academia SRI. El controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, a furnizat statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

De asemenea, firma Sanimed Impex International din Bucureşti, controlată de Cătălin Hideg, prin intermediul unui off-shore din Cipru, ar fi accesat peste 3 milioane de euro fonduri europene pentru realizarea centrului medical de recuperare pentru vârstnici RecuMed din Călugăreni.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de construcţie a centrului ar fi fost câştigată de o firmă din Spania, patronată de o fostă angajată a Sanimed. Procurorii au stabilit că, în spatele câştigătorului licitaţiei, se afla tot patronul Sanimed, Cătălin Hideg.

Mai multe detalii despre acest caz puteti citi aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS