14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotorina s-a scumpit din nou și costă cu aproape 90 de bani pe litru mai mult decât benzina

Motorina s-a scumpit din nou și costă cu aproape 90 de bani pe litru mai mult decât benzina

Motorina s-a scumpit din nou și ajunge să coste cu aproape 90 de bani pe litru mai mult decât benzina. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților a crescut din nou prețul motorinei, dar prețul benzinei a rămas neschimbat. Diferența de preț dintre benzină și motorină se adâncește.

În ultima lună s-a constatat că, dacă în cazul benzinei prețurile au stangnat, ba uneori au mai și scăzut, prețul motorinei a tot crescut. Benzina a rămas în jurul valorii de 7,7 lei litrul la Petrom , dar, în cazul motorinei prețurile au crescut, de la sub 8,30 lei/litrul la finalul lui martie, la 8,54 de lei litrul în prezent.

Așadar, la prețurile de azi, ecartul de preț între cei doi carburanți se aprooie de 90 bani pe litru (87 de bani) , cu alte cuvinte motorina a ajuns să fie cu peste 11% mai scumpă decât benzina.

Diferențele de preț dintre cele două tipuri de carburanți sunt mai vizibile în zona noastră, mai afectată de războiul din Ucraina și de efectele lui decât pe piața europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS