20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru persoane, reţinute după ce au complotat să-l răpească pe ministrul Sănătăţii german

Patru persoane, reţinute după ce au complotat să-l răpească pe ministrul Sănătăţii german

Poliţia germană a reţinut patru cetăţeni germani suspectaţi că au complotat pentru răpirea ministrului federal al Sănătăţii, Karl Lauterbach, şi distrugerea instalaţiilor electrice pentru a provoca o pană de curent la nivel naţional, informează News.ro.

”Cei doi suspecţi principali ar fi convenit cu alţii să îl atace pe ministrul federal al Sănătăţii”, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al Parchetului din Koblenz, confirmând informaţiile furnizate de postul german ARD.

Grupul, care iniţiase şi o conversaţie pe chat cu acest subiect, cu numele de Vereinte Patrioten (Patrioţii Uniţi), ”a intenţionat să provoace condiţii asemănătoare războiului civil şi, în cele din urmă, să răstoarne sistemul democratic din Germania”, a declarat anterior procuratura, într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, autorităţile au percheziţionat miercuri 20 de proprietăţi din mai multe state germane, confiscând armament, inclusiv pistoale, muniţie şi o puşcă de asalt Kalashnikov, numerar în euro şi valută străină, precum şi lingouri de aur şi monede de argint.

Procuratura a menţionat că grupul a plănuit să răpească şi alte persoane publice cunoscute, dar nu a precizat cine sunt acestea.

De asemenea, procuratura a cerut unui judecător să emită mandate de arestare pentru cei patru suspecţi reţinuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS