3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Poloniei n-a mai ajuns vineri la întâlnirea cu Joe Biden

Preşedintele Poloniei n-a mai ajuns vineri la întâlnirea cu Joe Biden

Avionul care îl transporta vineri pe preşedintele polonez Andrzej Duda, pentru a se întâlni cu președintele american Joe Biden în estul Poloniei, a făcut o aterizare de urgenţă după ce s-a întors la Varşovia, a afirmat un consilier al lui Duda, Jakub Kumoch, informează Hotnews.

UPDATE: Avionul care îl transporta pe preşedintele polonez Andrzej Duda a aterizat la Rzeszow (sud-estul Poloniei) pentru a se întâlni cu Biden, după ce mai devreme în cursul zilei de vineri se întorsese la Varşovia, în urma unei probleme tehnice, potrivit CNN.

Biden şi-a schimbat programul, vineri, întâlnindu-se mai întâi cu membrii Diviziei Aeriene 82 şi apoi participând la evenimente umanitare din Polonia.

Şeful cancelariei lui Duda, Pawel Szrot, a explicat pentru Reuters că preşedintele polonez nu s-a aflat în niciun fel de pericol.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Andrzej Duda trebuia să se afle vineri după-amiază pe aeroportul Rzeszow, în sud-estul Poloniei, pentru a-l întâmpina pe Biden şi a-l informa despre situaţia de la graniţa cu Ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden, a aterizat vineri la Rzeszow, oraș situat la circa 80 de kilometri de granița cu Ucraina, pentru o vizită de două zile foarte așteptată în această țară aliată, membră a NATO și care se confruntă cu un aflux masiv de refugiați ucraineni ce fug de război.

Deși avionul Air Force One a aterizat la puțin timp după ora locală 14.00, președintele american, îmbrăcat la costum dar fără cravată, a ieșit din aeronavă abia o oră mai târziu, relatează AFP.

AFP scrie de asemenea că, potrivit Casei Albe, președintele polonez Andrzej Duda a avut într-adevăr o „modificare de program”, care l-a împiedicat să îl întâmpine pe omologul său american așa cum era prevăzut, Casa Albă fiind nevoită să își schimbe la rândul său un pic agenda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS