15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de ucraineni, blocați pe Aeroportul Sibiu din lipsa pașapoartelor biometrice

Zeci de ucraineni, blocați pe Aeroportul Sibiu din lipsa pașapoartelor biometrice

Mai multe familii de refugiați ucraineni care doreau să plece din Sibiu cu o cursă Ryanair spre Bruxelles sunt blocate în aeroport pentru că nu li se permite îmbarcarea persoanelor care nu au viză sau pașaport biometric, relatează Turnul Sfatului.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu susțin că problema trebuie rezolvată de Poliția de Frontieră. La rândul lor, aceștia din urmă au pasat responsabilitatea către compania de zboruri.

”Dacă compania nu îi îmbarcă, trebuie văzut exact motivele pentru care nu îi îmbarcă. La Poliția de Frontieră, pasagerii ajung după ce fac check-in-ul și controlul de securitate”, transmite Poliția de Frontieră.

Reprezentanții Ryanair nu au putut fi contactați până la publicarea știrii.

”Aeroportul nu are niciun translator sau voluntar care să ajute refugiații. Ca autoritate, care știi că te vei confrunta cu această problemă zilnic, cheamă pe cineva, angajează pe cineva… Este penibil ce se întâmplă, aici oamenii sunt tot pe Google Translate pentru a putea înțelege ceva”, susține un voluntar.

În final, doar o parte din refugiații ucraineni au fost luați la bordul aeronavei care a zburat în Belgia, ceilalţi întorcându-se la cazările din Sibiu. Autoritățile fac apel la cei care ajută refugiații să se informeze în prealabil despre condițiile intrare în țările de destinație.

”O parte din copii au fost urcați în avion, chiar dacă nu aveau alte acte decât certificatele de naștere. Cealaltă parte nu au mai fost acceptați, chiar dacă părinții aveau pașapoarte biometrice. Ce să vă mai spun?”, a declarat un voluntar care a însoțit refugiații la aeroportul din Sibiu.

Biletele pentru plecarea înspre Bruxelles au fost cumpărate din donațiile colectate prin intermediul Crucii Roșii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS