24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de zboruri au fost anulate în Germania din cauza grevei angajaţilor de la punctele de control

Sute de zboruri au fost anulate în Germania din cauza grevei angajaţilor de la punctele de control

Companiile aeriene au anulat luni sute de zboruri spre şi dinspre aeroporturile din Germania, după ce personalul de securitate de la punctele de control a declanșat o grevă din cauza salariilor, scrie Reuters.

Angajații au intrat în grevă luni, fiind afectată astfel activitatea pe mai multe aeroporturi din Germania, inclusiv cele de la Duesseldorf, Koln/Bonn şi Berlin. Noi greve sunt programate pentru marţi, la alte aeroporturi precum cele de la Frankfurt şi Hamburg.

160 de zboruri programate pentru ziua de luni au fost anulate

Conducerea aeroportului din Duesseldorf a informat că 160 de zboruri programate pentru ziua de luni au fost anulate, adică mai mult de jumătate din cele 290 de aterizări şi decolări care urmau să aibă loc luni.

În cazul aeroportului de la Koln/Bonn, 94 dintre cele 136 de zboruri programate pentru ziua de luni au fost anulate, a informat conducerea aeroportului.

Site-ul aeroportului de la Berlin arată, de asemenea, că multe zboruri sunt anulate.

În ceea ce priveşte ziua de marţi, niciun pasager nu va putea să plece din aeroportul din Frankfurt, cu excepția pasagerilor care sunt în tranzit, a precizat societatea Fraport, operatorul celui mai mare aeroport din Germania.

Aproximativ 770 de decolări şi aterizări erau programate pentru ziua de marţi

Conform calendarului iniţial, aproximativ 770 de decolări şi aterizări erau programate pentru ziua de marţi, ceea ce înseamnă că aproximativ 80.000 de pasageri vor fi afectați de această situație.

Sindicaliștii cer angajatorilor să majoreze salariile pentru personalul de securitate de la punctele de control, cu cel puţin un euro pe oră pentru următoarele 12 luni, iar angajaţii din diferitele părţi ale Germaniei să câştige acelaşi salariu. În replică, Asociaţia Federală a Companiilor de Securitate Aeriană din Germania (BDLS) a apreciat că solicitările sindicatului Verdi înseamnă o majorare de până la 40% şi sunt „utopice”.

Următoarele negocieri pe tema salariilor vor avea loc miercuri şi joi, au precizat cele două părţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS