32.9 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitate17 ani de închisoare pentru bărbatul din Arad care şi-a ucis şi incendiat fiica vitregă

17 ani de închisoare pentru bărbatul din Arad care şi-a ucis şi incendiat fiica vitregă

Bărbatul de 23 de ani care în toamna anului trecut a ucis-o pe fetiţa de patru ani a concubinei sale, iar apoi a incendiat cadavrul lângă un cimitir din municipiul Arad, a fost condamnat de Tribunalul Arad, miercuri, la 17 ani şi patru luni de închisoare, dar şi la plata unor daune morale de un milion de euro pentru mama copilei şi de 500.000 de euro pentru tatăl natural, informează Digi24.

Instanţa s-a pronunţat după o singură înfăţişare în acest proces, care a avut loc pe 11 februarie.

Inculpatul a primit două pedepse, respectiv una de 16 ani şi opt luni de închisoare pentru violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor şi a doua pedeapsă de doi ani de închisoare pentru profanare de morminte sau cadavre. Instanţa a decis să aplice pedeapsa cea mai grea, la care a adăugat o treime din a doua pedeapsă, rezultând 17 ani şi patru luni de detenţie.

Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă a părinţilor Antoniei, fetiţa ucisă. Astfel, inculpatul va trebui să plătească daune de un milion de euro mamei victimei şi 500.000 de euro tatălui natural. Banii vor fi plătiţi în lei la cursul zilei, iar toate bunurile mobile şi imobile ale inculpatului au fost puse sub sechestru.

Sentinţa nu este definitivă şi are drept de apel zece zile de la comunicare, urmând să se judece mai departe la Curtea de Apel Timişoara, informează Agerpres.

În 11 februarie, la prima înfăţişare în procesul de fond, bărbatul a recunoscut că a lovit fetiţa provocându-i decesul, dar a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în lovituri cauzatoare de moarte, cererea fiindu-i respinsă.

Bărbatul era drogat la momentul faptelor

Cadavrul fetiţei a fost descoperit în 31 octombrie 2021, în apropierea unui cimitir din municipiul Arad, corpul fiind ars parţial. Descoperirea a fost făcută de un bărbat care îşi plimba câinele, care a anunţat autorităţile.

Anchetatorii au efectuat portretul robot el fetiţei şi l-au dat publicităţii, pentru a încerca să identifice victima.

O persoană a sunat la 112, indicând cine este victima, astfel că anchetatorii au descins la adresa familiei şi l-au ridicat pe concubinul mamei victimei, în timp ce femeia se afla în spital.

Iniţial, suspectul a spus că fetiţa a decedat în mod accidental când îi făcea baie. Ar fi căzut şi s-ar fi lovit la cap, iar el s-ar fi speriat şi ar fi aruncat cadavrul pe câmp, dar iniţial a susţinut că nu l-a incendiat.

Ulterior, bărbatul a spus că a lovit-o pe copilă într-un moment de furie, pentru că aceasta l-ar fi deranjat, iar fata a căzut şi s-a lovit la cap, ceea ce ar fi provocat decesul. Bărbatul a mai spus că a ars cadavrul pe câmp.

Anchetatorii au stabilit că tânărul a fost drogat în momentul săvârşirii faptelor şi că fetiţa nu a fost supusă vreunui abuz sexual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS