7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistentă medicală cercetată pentru că a eliberat certificate de vaccinare false

Asistentă medicală cercetată pentru că a eliberat certificate de vaccinare false

O asistentă medicală, suspectată că a eliberat certificate false de vaccinare la un cabinet din judeţul Tulcea, este cercetată sub control judiciar. Femeia, prin intermediari, primea între 500 de lei şi 500 de euro pentru emiterea unui document. Cele mai mari sume erau plătite de cetăţeni din afara ţării, care nici nu erau în România când certificatele false atestau că ar fi fost vaccinaţi. Şi unul dintre intermediari a fost plasat sub control judiciar, informează News.ro.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au pus în executare în cursul zilei de 4 martie a.c., două mandate de aducere la unitatea de parchet pentru audieri. Cele două persoane, o asistentă medicală şi un intermediar, sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, complicitate la luare de mită, fals informatic şi fals intelectual în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, a transmis, luni, DGA, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, în perioada 2021-2022, ”un număr mare de persoane, contra unor sume de bani cuprinse între 500 lei şi 500 de euro, ar fi beneficiat de certificate de vaccinare obţinute prin intermediari, de la cadre medicale care deservesc un cabinet medical în localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea”.  

”Cetăţenii care doreau obţinerea certificatelor de vaccinare se foloseau de intermediari, costul pentru obţinerea acestuia fiind de 500 de lei pentru cei care se prezentau la cabinet şi putea ajunge la 500 de euro pentru cei aflaţi în afara ţării. De asemenea, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare înscrisuri şi material probatoriu pentru dosarul penal de la cabinetul medical”, a mai precizat sursa citată.  

În cauză, faţă de inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS