20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrsula von der Leyen: Rusia va primi sancțiuni și mai severe dacă Vladimir Putin nu va opri războiul

Ursula von der Leyen: Rusia va primi sancțiuni și mai severe dacă Vladimir Putin nu va opri războiul

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, într-o conferință împreună cu secretarul SUA, Antony Blinken, că Rusia va primi sancțiuni și mai severe dacă Vladimir Putin nu va opri războiul în Ucraina.

Ursula von der Leyen a punctat că deja s-au adoptat sancțiuni semnificative, atât de către UE cât și de către SUA, Norvegia, Elveția, Australia și Coreea de Sud, iar lucrurile nu se vor opri aici, conform G4Media.ro.

„Banca Centrală a Rusiei nu își poate folosi rezervele pentru a-și apăra rubla“

„Banca Centrală a Rusiei nu își poate folosi rezervele pentru a-și apăra rubla, iar companiile internaționale opresc producțiile și investițiile. Așteptăm să vedem și rezultatul Adunării Generale a ONU. Știm că din cele 194 țări membre care au votat pentru rezoluția care condamnă invazia Rusiei asupra Ucrainei, doar 4 s-au alăturat Rusiei (Belarus, Siria, Coreea de Nord și Eritreea)”, a comentat Ursula von der Leyen.

UE și SUA va continua să sprijne Ucraina

Șefa Comisiei Europene a menționat că UE și SUA va continua să sprijne Ucraina.

„Bombardamentele asupra Ucrainei sunt din ce în ce mai intense. UE și SUA vor continua sa sprijine Ucraina. Accelerarea crizei umanitare ne îngrijorează mult. Există distrugeri și deplasări umane care nu s-au mai văzut din secolul trecut. Noi am pregătit un ajutor imediat de 500 de milioane de euro și vor mai urma și alte sume.

Facem tot ce ne stă în putință, alături de organziații umanitare, pentru a asigura culoare umanitare, pentru că civilii trebuie să aibă posibilitatea să plece de sub asediu. Conflictul e departe de se încheia, iar noi suntem gata să luăm și alte măsuri severe împotriva Rusiei, dacă Putin nu se oprește aici”, a spus Ursula von der Leyen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS