13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia oferă vaccin anti-COVID pentru toţi refugiaţii ucraineni

Italia oferă vaccin anti-COVID pentru toţi refugiaţii ucraineni

Refugiaţii ucraineni care fug din calea invaziei ruse vor fi supuşi unor teste de diagnosticare pentru COVID-19 în termen de 48 de ore de la intrarea lor în Italia, unde li se va oferi tuturor posibilitatea să se vaccineze, potrivit unei directive a Ministerului italian al Sănătăţii, care avertizează că în Ucraina rata de vaccinare împotriva noului coronavirus este una „dintre cele mai scăzute din Europa”, relatează EFE.

Directiva dată publicităţii vineri de Minister avertizează regiunile cu privire la respectarea normelor sanitare impuse de coronavirus de către refugiaţii ucraineni care ajung în Italia ca urmare a invaziei ruse şi al căror număr ar putea ajunge la 800.000, conform estimărilor asociaţiilor italo-ucrainene, conform Agerores.

Rata de vaccinare anti COVID-19 în Ucraina este în jur de 35% din populaţie

„Potrivit datelor disponibile, rata de vaccinare anti COVID-19 în Ucraina este în jur de 35% din populaţie, una dintre cele mai scăzute din Europa”, notează Autorităţile locale de sănătate (ASL).

De asemenea, pentru persoanele venite din Ucraina fără formular digital de localizare a pasagerilor, sau certificat verde COVID-19, ASL vor dispune efectuarea de teste de diagnosticare în decurs de 48 de ore de la intrarea în ţară, în cazul în care nu sunt realizate la punctele de frontieră.

Statutul de refugiat „permite accesul la asistenţa noastră sanitară”

Statutul de refugiat „permite accesul la asistenţa noastră sanitară” şi „nu prevede obligativitatea certificatului sanitar”, astfel încât refugiaţii vor putea călători cu transportul public, în autobuze sau trenuri, după „un control de siguranţă”, a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii, Pierpaolo Sileri, subliniind că vaccinarea va fi mereu opţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS