16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Lavrov: Rusia trebuie să împiedice Ucraina să achiziționeze arme nucleare

(VIDEO) Lavrov: Rusia trebuie să împiedice Ucraina să achiziționeze arme nucleare

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat, în timpul Conferinței ONU pentru Dezarmare din Elveția, că este timpul ca armele nucleare americane din Europa să se întoarcă acasă, transmite BBC.

Lavrov era de așteptat să apară în persoană la Geneva, dar interdicțiile de călătorie au împiedicat acest lucru – așa că într-un mesaj preînregistrat, el a spus că Rusia este gata să vorbească despre stabilitate strategică cu SUA, dar a avertizat că Occidentul nu trebuie să ridice instalații militare în țările din fosta Uniune Sovietică.

El a părut să ofere o nouă justificare a invaziei Rusiei în Ucraina

El a părut, de asemenea, să ofere o nouă justificare a invaziei Rusiei în Ucraina, și anume pentru a împiedica Ucraina să dobândească arme nucleare.

Mulți ambasadori au ieșit în timp ce Lavrov a început să vorbească

Conduși de Ucraina, mulți ambasadori, inclusiv cei ai Regatului Unit, Germaniei, Australiei, Canadei, SUA și UE, au ieșit în timp ce Lavrov a început să vorbească.

Ministrul de externe al Rusiei urmează să vorbească în curând, din nou, tot prin video și probabil preînregistrat, la Consiliul ONU pentru drepturile omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS