13.7 C
Craiova
sâmbătă, 24 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) UE își închide spațiul aerian pentru Rusia

(VIDEO) UE își închide spațiul aerian pentru Rusia

Uniunea Europeană (UE) a anunțat că își închide spațiul aerian petru avioanele rusești. Decizia a fost luată după ce 18 state europene anunțaseră această decizie, ca o formă de sancționare a Moscovei pentru invazia din Ucraina. Anunțul a fost făcut duminică de președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat noi sancțiuni pentru Rusia. Uniunea Europeană își închide spațiul aerian pentru toate avioanele rusești, inclusiv pentru survol. Sunt vizate inclusiv avioanele oligarhilor, a spus von der Leyen. Măsura implică interzicerea tuturor aeronavelor civile și militare care zboară dinspre Rusia sau care aparțin unei companii rusești, scrie The Guardian.

„În primul rând, închidem spațiul aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, înmatriculate în Rusia sau controlate de Rusia. Acestea nu vor putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE, inclusiv avioanele private ale oligarhilor.

În al doilea rând, vom interzice propaganda media a Kremlinului în UE. Rusia Today și Sputnik, deținute de stat, și filialele lor, nu vor mai putea să-și răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin. Dezvoltăm instrumente pentru a interzice dezinformarea dăunătoare în Europa”, a declarat președinta Comisiei Europene, potriivt Sky News.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS