6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabără mobilă pentru 200 de refugiaţi, trimisă la Suceava

Tabără mobilă pentru 200 de refugiaţi, trimisă la Suceava

O tabără mobilă care poate caza peste 200 de refugiaţi a fost trimisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ la Suceava. Tabăra mobilă este compusă din trei containere şi o bucătărie rulantă auto, informează News.ro. 

ISU Neamţ a anunţat că, joi, a deplasat un modul format din tabăra mobilă şi personalul de deservire aferent la ISU Suceava. 

„ISU Neamţ are în dotare o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat şi o bucătărie rulantă auto achiziţionată prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operaţional Infrastructură Mare. Echipamentele sunt achiziţionate cu scopul de a creşte nivelul de siguranţă al populaţiei, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situaţii de urgenţă”, au arătat reprezentanţii ISU Neamţ.

Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice şi o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porţiilor de mâncare pentru persoanele din tabără. 

În fiecare container sunt: zece corturi destinate cazării persoanelor (suprafaţă de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafaţă de 96 mp, zece sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 paturi pliante, 67 saci de dormit, zece seturi de mese cu bănci. 

„Tabăra mobilă are mobilitate mare, care poate asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situaţii de urgenţă sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni”, a explicat ISU Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS