20.6 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateRafinăria Petrobrazi, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

Rafinăria Petrobrazi, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

Garda de Mediu Prahova a amendat rafinăria Petrobrazi cu 100.000 de lei după ce, miercuri dimineaţă, mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din Ploieşti şi din împrejurimile oraşului au înregistra depăşiri ale indicatorului hidrogen sulfurat, informează News.ro.

Potrivit unui anunţ postat, joi, pe Facebook, de Garda de Mediu Prahova, comisarii au aplicat amenda de 100.000 de lei rafinăriei operate de compania OMV PETROM, sancţiunea fiind aplicată în baza legii privind emisiile industriale.  

”Totodată, Garda de Mediu Prahova a dispus în sarcina rafinăriilor controlate luarea măsurilor care se impun, ca operaţiunile de pe amplasament să fie realizate astfel încât emisiile şi mirosurile să nu determine o deteriorare semnificativă a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentelor acestora”, se mai arată în anunţul comisarilor de mediu. 

Mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din zona Ploieştiului au înregistrat, miercuri dimineaţă, depăşiri ale nivelului de hidrogen sulfurat, autorităţile de mediu primind numeroase sesizări din partea localnicilor care au reclamat un miros înţepător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS