21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutocare gratuite pentru refugiații ucraineni, din partea unei firme din Rădăuți

Autocare gratuite pentru refugiații ucraineni, din partea unei firme din Rădăuți

O firmă de transport din Rădăuţi a pus autocare gratis la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina care ajung în Vama Siret, cu care aceştia se pot deplasa fie la Rădăuţi sau Suceava, fie la Bucureşti, pentru a lua avionul spre destinaţii din Europa, informează News.ro.

Beniamin Lucescu, unul dintre proprietarii firmei Tarsin din Rădăuţi, le-a declarat jurnaliştilor că zilnic două autocare ale firmei vor prelua gratis refugiaţii din Ucraina care ajung în Vama Siret.

„Vom permanentiza şi vom avea aici maşini pentru a transporta refugiaţi gratis. Vom duce oamenii la Rădăuţi, la Suceava sau la Otopeni dacă vor să plece mai departe cu avionul către Europa. Vor fi două autocare pe zi. Sunt oameni care în general spun că vor să plece peste hotare. M-a impresionat o mamă cu doi copii care a venit singură, pentru că pe bărbaţi nu îi lasă să treacă graniţa”, a afirmat Beniamin Lucescu.

El a spus că acţiunea va continua cât va fi nevoie.

„Noi sperăm să oprească războiul şi oamenii să nu mai fugă”, a mai precizat Lucescu.

În Vama Siret au venit şi mai multe persoane din zonă cu apă şi mâncare pentru refugiaţi.

„E trist ce am văzut aici, femei cu copii, dar şi persoane în cărucioare. Am adus apă şi sandvişuri, nu putem sta nepăsători”, a afirmat un tânăr care a venit în Vama Siret pentru a le oferi hrană şi apă cetăţenilor din Ucraina care fug din calea războiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS