22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin: Armata Rusiei are la dispoziție o armă „fără egal în lume”

Putin: Armata Rusiei are la dispoziție o armă „fără egal în lume”

Armata Rusiei are la dispoziție o armă „fără egal în lume”, a declarat Vladimir Putin, miercuri, într-un discurs de ”Ziua Apărătorilor Patriei”, potrivit agenției RIA Novosti.

Liderul de la Kremlin a spus că, în ultimii ani, țara sa a făcut eforturi pentru modernizarea armatei, astfel că trupele ruse au devenit mai mobile și au dobândit experiență de luptă. De asemenea, pregătirea militarilor a devenit mai riguroasă.

„Vom continua să dezvoltăm sisteme promițătoare, inclusiv rachete hipersonice“

„O armă care nu are egal în lume a fost pusă în serviciul armatei. Vom continua să dezvoltăm sisteme promițătoare, inclusiv rachete hipersonice, bazate pe noi principii fizice și vom extinde utilizarea tehnologiilor digitale avansate și a elementelor de inteligență artificială”, a anunțat Vladimir Putin

Sunt arme ale viitorului, care uneori măresc potențialul de luptă al Forțelor Armate ale Rusiei, a mai spus Putin.

Putin a subliniat că Rusia este lider mondial când vine vorba despre dezvoltarea armamentului modern

În decembrie, Putin a subliniat că Rusia este lider mondial când vine vorba despre dezvoltarea armamentului modern, fiind singura țară din lume în care rachetele hipersonice fac deja parte din arsenalul trupelor sau sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Rachetele hipersonice Kinzhal sunt în acest moment în serviciu experimental de luptă, în timp ce sistemul Avangard este deja în serviciu de luptă. De asemenea, Rusia mai are în faza de teste și racheta hipersonică Zircon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS