24.6 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateDoi elevi ar putea primi 5.000 de euro daune după ce le-au fost scăzute notele la purtare

Doi elevi ar putea primi 5.000 de euro daune după ce le-au fost scăzute notele la purtare

Decizie excepţională pentru doi elevi de liceu din Cernavodă. Adolescenţii au obţinut în instanţă despăgubiri de 5.000 de euro de la doi profesori care le-au scăzut notele la purtare cu două puncte, informează Observatornews

Procesul s-a purtat pe două planuri, unul prin care scăderea notelor a fost anulată, iar altul pentru obţinerea de daune materiale. 

Profesorii au contestat decizia judecătorilor.

Cei doi elevi au fost desemnați să participe, pe baza rezultatelor, la un stagiu de pregătire practică în cadrul unui proiect Erasmus, însă acesta se suprapunea cu fază finală a unui concurs de robotică la care erau înscriși.

Pentru că profesorii și elevii nu s-au înțeles, au urmat discuții în contradictoriu atât la plecarea, cât și la întoarcerea din Franța, unde a avut loc concursul de robotică. 

Profesorii au luat decizia să le scadă nota la purtare celor doi elevi în urma acestor discuții, decizie care i-a nemulțumit pe elevi.

Aceştia au decis să-i dea în judecată pe profesori, pe care i-au acuzat că le-au stricat imaginea.

În prima instanță judecătorii le-au dat câștigat de cauză, scăderea notei la purtare a elevilor a fost anulată, iar tribunalul a stablit că cei doi au suferit un prejudiciu moral.

Profesorii au făcut însă recurs. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS