17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateADN-ul suspectului în cazul dublei crime din Iași, găsit pe lenjeria uneia dintre victime

ADN-ul suspectului în cazul dublei crime din Iași, găsit pe lenjeria uneia dintre victime

Au apărut noi probe în dosarul dublei crime din Iași. Procurorii au descoperit ADN-ul suspectului Ahmed Sami El Bourkadi pe lenjeria intimă a uneia dintre victime, informează Digi24.

Noile probe au fost prezentate de anchetatori când au solicitat prelungirea mandatului de arest preventiv pentru principalul supect, studentul marocan cu cetățenie canadiană Sami El Bourkadi.

Pata de sânge care îi aparține studentului marocan a fost identificată pe o piesă de lenjerie intimă care se afla într-un sertar din camera fetei ucise. Analizele de laborator arată că pata de sânge îi aparține principalului suspect. 

Sami El Bourkadi are o explicație pentru acest fapt și își susține în continuare nevinovăția. Suspectul spune că i-a vizitat pe cei doi pe 9 decembrie, cu două zile înainte să fie găsite cadavrele. El s-ar fi deplasat cu un taxi spre locuința acestora, iar când a coborât ar fi căzut și s-ar fi rănit la mână. Prietenul lui ar fi încercat să-l ajute și ar fi căutat bandaje prin casă, inclusiv în sertarele din camera fetei, și astfel ar fi ajuns acolo această pată de sânge.

Suspectul – acuzat de omor calificat, furt şi distrugere 

Acuzațiile care îi sunt aduse principalului suspect sunt de omor calificat și de furt, pentru că telefoanele victimelor nu au fost găsite, precum și de distrugere, având în vedere că locuința celor doi tineri a fost incendiată. 

Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală. Medicii legişti nu au descoperit în corpurile acestora indicii că ar fi consumat droguri sau băuturi alcoolice.

În urma descoperirii cadavrelor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit. El era plecat din ţară. Din acest motiv, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, procurorii semnând un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Prins la Roma şi extrădat

Ahmed Sami El Bourkardi avea cumpărat bilet de avion, de o lună, spre Italia. El a părăsit ţara de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, împreună cu prietena sa, pentru un city break.

În timpul anchetei s-a constatat că, pe 9 decembrie, la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, principalul suspect în cazul dublei crime s-a prezentat pentru a primi îngrijiri medicale pentru o plagă tăiată la mâna dreaptă. El a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică, iar medicii i-au recomandat să revină la spital după cinci zile.

Anchetatorii au fost la locuinţa acestuia din Iaşi, de unde au ridicat mai multe obiecte şi probe pe care le-au dus la expertiză, deoarece ar putea fi purtătoare de urme de la locul comiterii dublului asasinat.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare în lipsă pe numele acestui tânăr. El a fost reţinut de autorităţile italiene la Roma, apoi a fost extrădat şi adus în ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS