22.8 C
Craiova
luni, 22 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul SRI, Eduard Hellvig, chemat în Parlament pe tema situaţiei de la graniţa Ucrainei

Directorul SRI, Eduard Hellvig, chemat în Parlament pe tema situaţiei de la graniţa Ucrainei

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a fost invitat la comisia parlamentară de control al SRI pentru a discuta situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, invitaţia este pentru data de 22 februarie, ora 13.30.

”Parlamentarii din Comisie au decis astăzi, în şedinţă, să invite conducerea SRI la lucrările de săptămâna viitoare, pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina”, se arată în comunicatul de presă.

„Parlamentarii din Comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă“

“Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa Comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din Comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă. După cum ştiţi, au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de la Senat şi Camera Deputaţilor cu ministrul apărării.

În fiecare zi apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din Comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI”, a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele Comisiei, potrivit sursei citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS